IDUN VIK

OMTALE

Anmeldelse av Et dukkehjem  Den Nationale Scene 2021 (som skuespiller)

.. Her får skuespillerne vist hva de er gode for. Pål Rønning og Idun Vik i rollene som Uvenn og Venninne overbeviser i sin vaklende tilnærming til hverandre. Replikker som «Jeg vil drukne og drømme og glemme og bare bli til luft, bli en duft som du aldri vil annet enn å ha mer av», fungerer godt når de er lagt i munnen på Vik. 

 – Judith Dybendal, Scenekunst.no 

Anmeldelser av Bergen Dramatikkfestival 2020 (kunstnerisk leder)

.. Bergen Dramatikkfestival er uten tvil noe av det mest spennende som har skjedd i scenekunstfeltet på Vestlandet på lenge.

.. Beundringsverdig spennvidde.

.. Både det bredt sammensatte programmet og mylderet av lokale og nasjonale krefter som var sysselsatt i løpet av festivalen, vitner om en festival det er grunn til å ha store forventninger til i fremtiden.

Scenekunst.no, Judith Dybendal

.. det er et imponerende program som har kommet på plass på festivalen, med urpremierer, norgespremierer, filmvisninger, debatter og foredrag.  Ikke minst er både programkatalogen og antologien veldig forseggjort, og ønsket om å løfte frem dramatikere, både helt ferske og etablerte størrelser som Cecilie Løveid, på en skikkelig måte lyser ut av begge trykksakene. 

– Norsk Shakespearetidsskrift, Charlotte Myrbråten

Bergen Dramatikkfestival iscenesetter de store samtalene vi har med oss selv, den henvender seg til samtiden. Jeg merker at jeg lytter. At jeg forsøker å tenke meg om. 

– Vagant, Kristoffer Krikhus

På ett år har skuespiller Idun Vik rukket å bli mamma for første gang,

planlegge ny festival og starte forlag.

– Portrett i BT, ifm Bergen Dramatikkfestival

Begrunnelser for stipendtildelinger

Idun Vik står bak en rekke samfunnsrelevante og nyskapende initiativ. Hun inngår i kunstnerisk samarbeid med flere aktører i Bergen, og er en inspirator i scenekunstmiljøet. Idun får kulturstipend til å gå i dybden av sine aktuelle prosjekter, med formål om å bygge et personlig, langsiktig kunstprosjekt. Idun er en målrettet scenekunstner, og gjør viktig arbeid for feltet.

Camilla Liby Clausen - Begrunnelse Bergen kommune kulturstipend - tildeling 2017

Idun Vik har på kort tid markert seg i Bergens scenekunstmiljø, både som frilans skuespiller og som kunstnerisk ansvarlig for nye forestillinger. Hun samarbeider med flere av byens scenekunstaktører, og er en stor ressurs for miljøet.

Elin Sander - Begrunnelse Bergen kommune etableringsstipend 2015

Idun Vik er utdanna og har jobba i England, og har flytta tilbake til Bergen her ho både jobbar som skodespelar og med prosjektutvikling. Ho har vore aktiv i scenekunstmiljøet i Bergen dei siste åra, og bidrar til nyskaping og utvikling av feltet – m.a. med prosjektet Lykkeparadigmet som har premiere i BIT teatergarasjen i desse dagar.

Tone Stedal Haugland - Begrunnelse Hordaland fylkeskommune kunstnerstipend tildeling

Anmeldelse av Lykkeparadigmet 2015 (konsept/regi Idun Vik)

Stemningen denne nattehimmelen, Kolstads musikk og intenst skuespill skaper er noe av det mest suggerende jeg har opplevd på både scene og lærret. De første og siste 10-15 minuttene av stykket kan ikke beskrives som noe annet en fantastisk. Det er rent og enkelt samtidig som det fanger noe i meg som publikummer. (… ) en magnetisk start og slutt.. I det hele er Lykkeparadigmet en opplevelse jeg klart vil anbefale til en hver.

Varg Lukas Folkman - STOFF Magasin

Om Hellemyrsfolket på Den Nationale Scene

"…Idun Vik som Fie gjer ein strålande innsats.."

Bent Kvalvik, Dag & Tid

"… Idun Vik som Fie gjør sterkt inntrykk."

Borghild Maaland, VG

"Fie (Idun Vik) og Severin (Pål Rønning) er gode bærere av håpet om renselse, og Vik leverer forestillingens beste sangprestasjoner."

Charlotte Myrbråten, Shakespeare Tidsskrift

"Fies sang» er episk, en fantastisk og frigjørende finale...
.. Idun Vik overrasker med sterk sang og spill som Fie."

Ann Kristin Ødegård, BA

"Idun Vik gjør en flott innsats, sanglig og scenisk, som Fie som til slutt tar et drepende oppgjør med sin mor."

Jan H. Landro, BT

"Fies oppgjør til slutt, setter spor."

Mona Levin, Aftenposten

"At stykket har så mange gode solister er strengt tatt ingen nyhet, men at disse skulle fungere så godt utenfor sceneformatet er en liten overraskelse. Idun Vik (Fie) og Herborg Kråkevik (Petra) fortjener begge honnør for sine prestasjoner."

Petter Lønningen, BT, anmeldelse av Hellemyrsfolket på CD, Songbird AS

Fra produksjoner i London

"...Vik sashayed her way through I'm a Woman with much aplomb. Vik demonstrated a strong, throaty mezzo soprano and talent for humour that definitely showed promise as a future comedy lead in musical theatre."

Paul Vale, The Stage

"...Tremendously powerful performance.. "A Woman Alone" required the performer to go through an extraordinary range of emotion, which was handled by both with sensitivity, grace, and elegance, despite the at times devastating subject matter. Vik's imprisoned housewife was sexy, comical, desperate, introspective, and passionate in an assured performance that required versatility and skill"

Gabriella Apicella, Remotegoat